«Φρένο» στο ανοδικό σερί της Wall Street

Sharing is caring!

Πίεση στις αμερικανικές μετοχές προκάλεσαν τα στοιχεία για μείωση των παραγγελιών αμερικανικών κεφαλαιουχικών αγαθών, που «δείχνουν» περαιτέρω επιβράδυνση των δαπανών των αμερικανικών βιομηχανιών για νέο εξοπλισμό.

Τόσο ο Dow Jones, όσο και οι Nasdaq και S&P 500, διολίσθησαν κατά 0,4%.

Αυτή ήταν η χειρότερη ημερήσια επίδοση για τον S&P 500 από τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ ο Nasdaq είδε να τερματίζεται το οκταήμερο ανοδικό του σερί.

Νωρίτερα, με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα αποθαρρυντικά στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη να πιέζουν προς τα κάτω τις ευρωπαϊκές μετοχές.

Ειδικότερα, πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,3%. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε οριακή άνοδο 0,2%, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού παρέμεινε αμετάβλητος. Άνοδο 0,19% σημείωσε ο δείκτης SMI στη Ζυρίχη, την ώρα που ο FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με πτώση 0,9%.

Παρά τις απώλειες, ο STOXX 600 παρέμεινε πολύ κοντά στα υψηλά τεσσάρων μηνών, εν μέσω αισιοδοξίας για πρόοδο στις σινο-αμερικανικές εμπορικές συνομιλίες. Από τις αρχές του έτους, ο δείκτης είναι ενισχυμένος 10%.

naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin