Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ σήμερα το βράδυ η Αθήνα

Sharing is caring!

Χωρίς μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ) θα είναι σήμερα η πρωτεύουσα, από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων τους.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς καταγγέλλουν την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών, που επιμένουν σε μία αδιέξοδη πολιτική απαξίωσης των δομών και των υποδομών των μέσων της ΣΤΑΣΥ, στην οποία οδηγούν η τραγική έλλειψη ανταλλακτικών, αναλώσιμων και προσωπικού.

«Είναι προφανές ότι αυτή η πολιτική, που ευνοεί την “ευημερία των αριθμών”, οδηγεί στην απαξίωση της Εταιρείας με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίησή της» τονίζουν, σε ανακοινωσή τους, και δηλώνουν πως δεν επιτρέψουν να οδηγηθούν οι σταθερές συγκοινωνίες σε «εκτροχιασμό».

«Γι’ αυτό ξεκινήσαμε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας και συνεχίζουμε διεκδικώντας: Να δοθούν λύσεις ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή συγκοινωνιακού έργου, σε ασφαλές και αξιόπιστο δίκτυο για το επιβατικό κοινό. Οι αστικές συγκοινωνίες είναι και πρέπει να παραμείνουν κοινωνικό αγαθό ενάντια σε μνημονιακές πολιτικές, που οδηγούν σε διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών και σε υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και των αποδοχών μας» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin