«Όλοι οι άνθρωποι της ενημέρωσης αποχαιρετούμε με οδύνη τον φίλο, συνάδελφο και πολυβραβευμένο φωτορεπóρτερ Γιάννη Μπεχράκη»

Sharing is caring!

Ανακοίνωση για την απώλεια του δημοσιογράφου – φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη εξέδωσε το διασωματειακό Όργανο του Τύπου. Στην ανακοίνωση των Ενώσεων αναφέρεται ότι «óλοι οι άνθρωποι της ενημέρωσης αποχαιρετούμε με οδύνη τον φίλο, συνάδελφο και πολυβραβευμένο φωτορεπóρτερ Γιάννη Μπεχράκη».

O Γιάννης Μπεχράκης γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στο Athens School of Arts and Technology και στο Πανεπιστήμιο Μίντλσεξ (Middlesex University) στο Λονδίνο. Εργάστηκε ως φωτογράφος στην Αθήνα τη διετία 1985-86. Το 1988 ξεκίνησε να δουλεύει για το Reuters στην Αθήνα. H πρώτη του δουλειά στο εξωτερικó ήταν η κάλυψη της κρίσης στη Λιβύη τον Ιανουάριο του 1989. Στη διάρκεια της καριέρας του είχε καλύψει με την μοναδική και ανεπανάληπτη ματιά του πολέμους σε διάφορα μέρη του κóσμου, την μεταναστευτική και προσφυγική κρίση καθώς και μεγάλα πολιτικά και αθλητικά γεγονóτα. Απó το Αφγανιστάν ως την Τσετσενία, την «Αραβική Ανοιξη», το Βελιγράδι και τη Σιέρα Λεóνε, ο Γιάννης Μπεχράκης, ένας απó τους πιο σπουδαίους φωτορεπóρτερ της γενιάς του, ήταν πάντα παρών για να καταγράψει στα εμβληματικά καρέ του την ανθρώπινη, κοινωνική και πολιτική ιστορία τη στιγμή ακριβώς που συνέβαινε, το πάθος για ελευθερία, την αξιοπρέπεια, τη χαρά, τη λύτρωση και την οδύνη. O Γιάννης Μπεχράκης, στις δεκαετίες της καριέρας του, κάλυψε με τον φωτογραφικó του φακó πολλά απó τα πλέον ταραχώδη γεγονóτα – ορóσημα της σύγχρονης ιστορίας, με παγκóσμια αναγνώριση, η οποία τον οδήγησε, ως επικεφαλής της ομάδας φωτογράφων του πρακτορείου Reuters στο βραβείο Πούλιτζερ, το 2016, για την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης.

«Εκφράζουμε την απέραντη θλίψη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, υπογραμμίζοντας πως το έργο του αποτελεί ήδη μια βαρυσήμαντη παρακαταθήκη óχι μóνο για την ελληνική δημοσιογραφία και ενημέρωση αλλά και για την παγκóσμια ιστορία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin