7η νίκη του Ogier στο Monte Carlo

Sharing is caring!

Την 7η συνολικά και 6η συνεχόμενη νίκη του στο Monte Carlo κατέκτησε ο Sebastian Ogier στο νέο του ξεκίνημα με τη Citroen. Σε έναν αγώνα για γερά νεύρα αφού η μεγαλύτερη διαφορά που πήρε ήταν 5,8 δευτερόλεπτα, επικράτησε του Thierry Neuville στην τελευταία ειδική και πήρε τη νίκη με διαφορά 2,2 δευτερολέπτων. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ogier κέρδισε μόλις 1 ειδική ενώ την τελευταία μέρα ήταν αργότερος του Neuville στις 3 από τις 4 ειδικές! Μπαίνοντας στην τελευταία ειδική, την power stage που δίνει επιπλέον βαθμούς στους οδηγούς, ο Ogier ήταν μόλις 4 δέκατα μπροστά από τον Neuville. Του πήρε όμως διαφορά 1,7 δευτερολέπτων κι έτσι εξασφάλισε τη νίκη.

Ο Thierry Neuville έδειξε αξιοσημείωτη σταθερότητα. Η ταχύτητα δε λείπει από τον Βέλγο αλλά ήταν πολύ σημαντικό για αυτόν και την ομάδα του πως έκανε έναν πολύ «σφιχτό» αγώνα χωρίς να κάνει το παραμικρό λάθος. Κέρδισε 3 ειδικές και έδειξε πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο για όποιον το κατακτήσει και πάρα πολύ εντυπωσιακό για τους φίλους του WRC. Έφυγε από το Monte Carlo με τη 2η θέση και σίγουρα ανυπομονεί για τον επόμενο αγώνα.

Άνθρωπος του αγώνα θα μπορούσε εύκολα να ψηφιστεί ο Ott Tanak. Κέρδισε την πρώτη ειδική αλλά πριν το τέλος της 2ης μέρας έχασε σχεδόν 2,5 λεπτά από σκασμένο λάστιχο. Από εκεί και μετά έδειξε τι μπορεί να κάνει και μπορεί να μην απείλησε για τη νίκη αλλά σίγουρα οι Ogier και Neuville δε θα έχουν εύκολο έργο στη συνέχεια. Κέρδισε 6 συνεχόμενες ειδικές διαδρομές, τις 4 διαδρομές του Σαββάτου και τις δύο πρώτες της Κυριακής. Με τους χρόνους αυτούς κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών πανηγυρίζοντας την 3η θέση. Έτσι, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς είχαμε ένα βάθρο με Citroen (στην 100η της νίκη), Hyundai και Toyota.

Ο Sebastian Loeb στον πρώτο του αγώνα με το Hyundai ήταν πολύ κοντά στο βάθρο. Έχοντας μείνει έξω από το θεσμό, προβληματίστηκε περισσότερο με την επιλογή των ελαστικών παρά με το ότι είχε κάνει ελάχιστες δοκιμές με το νέο του αυτοκίνητο. Κέρδισε δύο ειδικές και τερμάτισε στην 4η θέση. Στην 5η θέση τερμάτισε ο Jari Matti Latvala που πίεσε, δε μπορεί να πρωταγωνιστήσει αλλά δεν έκανε και λάθη. Στην 6η θέση τερμάτισε ο Kris Meeke που οδηγεί πλέον για την Toyota. Ο Meeke αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα από νωρίς, δήλωσε ήδη από τη 2η μέρα πως περιμένει την power stage. Σε αυτήν ήταν ο νικητής κατακτώντας και τους πρώτους του βαθμούς με την Toyota.

Επόμενος αγώνας, το Ράλλυ Σουηδία σε 3 εβδομάδες, από τις 14 έως τις 17 Φεβρουαρίου.

Τα αποτελέσματα του αγώνα

Η βαθμολογία μετά τον 1ο αγώνα


Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin