ESPN Winter X-Games Snowboarding 2002 (video game)

Sharing is caring!

  • Είδος: Sports
  • Εκδότης: Konami
  • Προγραμματίστρια εταιρεία: Konami
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29 Νοεμβρίου 2001
  • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: PlayStation 2, Game Boy Advance, Xbox

To ESPN Winter X-Games Snowboarding 2002 της Konami τείνει να είναι ο πιστός εξομοιωτής snowboard από οποιονδήποτε άλλο τίτλο. Χωρίς αμφιβολία, οι fans του αθλήματος θα εντοπίσουν και θα εκτιμήσουν όλα αυτά τα «έξτρα» που προσφέρει και προσθέτουν ρεαλισμό στο gameplay. Όσοι αναζητούν μια εμπειρία αλλιώτικη, θα ικανοποιηθούν απόλυτα. Όσοι όμως πιστεύουν ότι θα αντικρύσουν άλλο ένα SSX, θα απογοητευθούν.

Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στους δύο τίτλους βασίζεται στον ρεαλισμό.

Το X-Games «σφύζει» από αληθοφάνεια: Οι αθλητές, οι σανίδες, τα ρούχα, τα αξεσουάρ, οι σπόνσορες, η μουσική, η φυσική, οι φιγούρες και ότι φανταστείτε είναι απόλυτα πιστά. Στο παιχνίδι υπάρχουν 15 επαγγελματίες αθλητές του snowboarding, κι ανάμεσά τους ονόματα όπως ο Todd Richards, η Jamie Lynn, η Shannon Dunn, η Tina Basich, και πολλοί άλλοι.

Μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε τον δικό σας χαρακτήρα και να «χτίσετε» την καριέρα του ή να τον βάλετε να διαγωνιστεί σε διάφορα αγωνίσματα.

Τέλος, υπάρχει ένα game mode «ελεύθερου στυλ», στο οποίο απλά κάνετε μια κατάβαση και ενεργείτε όπως σας αρέσει. Χωρίς αντιπάλους, χωρίς κανόνες, χωρίς βαθμολογία. Και μεταξύ μας, αυτό το συγκεκριμένο game mode είναι που κάνει το X-Games τον πιο βαθύ, τον πιο επεκτάσιμο και τον πιο εξερευνητικό τίτλο snowboarding που υπάρχει!

Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι αρκετά εύκολος, χάρη στην ευθύτητα που διακρίνει το βασικό σύστημα ελέγχου. Πάντως, το να γίνετε καλοί σε πιο δύσκολα σημεία, όπως τα άλματα και τα ακροβατικά, είναι μια άλλη ιστορία.

Η ρεαλιστική φύση του παιχνιδιού το κάνει δύσκολο στην εκμάθηση. Πάνω απ’ όλα πρέπει να μάθετε να κρατάτε την ισορροπία σας και να μην πέφτετε, καθώς όλα εξαρτώνται απ’ αυτό -ακόμα και η καριέρα σας.

Η κάθε «τούμπα» που τρώτε, σας κοστίζει τόσο σε βαθμούς, όσο και σε χρηματικές απολαβές.

Tο X-Games είναι ένα αρκετά εμφανίσιμο παιχνίδι.

Τα μοντέλα των αθλητών είναι περισσότερο πειστικά και έχουν χαρακτηριστικές εκφράσεις προσώπου, ομαλή κίνηση και πολύ ρεαλιστική εμφάνιση.

Τo τερραίν και τα διάφορα αντικείμενα που τα αποτελούν (όπως τοίχοι και βράχια) διαθέτουν πολύ όμορφα textures, κάτι που τους δίνει ρεαλισμό και απόλυτη φυσικότητα. Βέβαια, τα γραφικά του παιχνιδιού δε φτάνουν αυτά του SSX, αλλά το στυλ τους ταιριάζει πολύ καλά με το παιχνίδι.

Στον τομέα του ήχου τώρα, τα ηχητικά εφφέ του παιχνιδιού προσθέτουν στην εμφάνισή του και κάνουν τον οπτικό του κόσμο πιο πειστικό, ενώ το soundtrack είναι όντως διασκεδαστικό.

Πάνω από 14 συγκροτήματα από όλες τις «νεανικές» μουσικές σκηνές έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους για το X-Games. Ανάμεσά τους οι Goldfinger, οι Pepper, οι Long Beach Dub All Stars και οι Strung Out. Αναμφισβήτητα, οι αληθινοί ήχοι της punk, της hip hop και οποιουδήποτε είδους μουσικής ακούσετε, προσφέρουν σαφώς πέρα από ποικιλία και ρεαλισμό, ενώ οι συνεχείς εναλλαγές διατηρούν αμείωτο το ακουστικό ενδιαφέρον σας, προσδίδοντας μια απαράμιλλη «φρεσκάδα» στον ήχο, από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Συνοψίζοντας, το Winter X-Games Snowboarding είναι σίγουρα ένας «στιβαρός» τίτλος, που έχει όλα τα στοιχεία ενός καλού παιχνιδιού.

Δεν είναι τόσο arcade όσο το SSX. Αντιθέτως, αποτελεί ότι πιο αντιπροσωπευτικό υπάρχει στην έννοια «εξομοιωτής snowboard». Κι αυτό είναι ιδιαίτερα καλό, ανεξάρτητα του τί ζητάτε από έναν ανάλογο τίτλο.

Αν μη τι άλλο, αξίζει τον κόπο ν’ ασχοληθείτε μαζί του, έστω και σαν εναλλακτική λύση!

Διάβασε επίσης: Meizu 18

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin