H Εmily Ratajkowski βγήκε από τα ρούχα της και τα είπε έξω από τα δόντια για το θέμα των εκτρώσεων

Sharing is caring!

Kι ενώ ο κόσμος προχωράει μπροστά, κάπου στην Αlabama, η Γερουσία πέρασε το σχέδιο νόμου για την απαγόρευση των εκτρώσεων με την εξωφρενική μάλιστα ρήτρα να μην εξαιρούνται ούτε οι περιπτώσεις που μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη προκύπτει από αιμομιξία ή από βιασμό. Δηλαδή στο μυαλό αυτών των ανθρώπων, ένα παιδί που θα προκύψει από αιμομικτική συνουσία και το πιθανότερο είναι να παρουσιάζει προβλήματα υγείας ή να το κυνηγάει για όλη του τη ζωή ένα στίγμα θα πρέπει υποχρεωτικά να έρχεται στον κόσμο, ενώ επίσης ο καρπός μιας εγκληματικής ενέργειας, θεωρούν πως θα γεννηθεί και θα ζήσει μια ωραία ζωή θυμίζοντας στη μητέρα του μέχρι το θάνατό της την ίδια αυτή φρικτή στιγμή που βίωσε ξανά και ξανά, κάνοντάς τη τελικά να ταυτίσει το ίδιο με το καταστροφικό αυτό γεγονός που της συνέβη παρά τη θέλησή της.

Οι διαμαρτυρίες που έχουν ξεσπάσει είναι έντονες και σαφέστατα εξαιρετικά δικαιολογημένες, το θέμα είναι όμως να ακουστούν και να αλλάξει κάτι στο παράλογο αυτό νομοσχέδιο. Πολλές γυναίκες ανάμεσά τους και celebrities ανά τον πλαντήτη εξέφρασαν την οργή τους για αυτόν τον νέο αλλά κατά τα άλλα εντελώς ετεροχρονιστικό νόμο  ο οποίος ψηφίστηκε από 25 άνδρες που πήραν απόφαση για το τι θα κάνουν οι γυναίκες με το σώμα τους σε αυτή την Πολιτεία. Κάπου εδώ η πατριαρχία επανέρχεται πιο απειλητική από ποτέ.

Η Εmily Ratajkowski που έχει δείξει και στο παρελθόν ότι είναι φεμινίστρια -τη θυμόμαστε να διαδηλώνει και να συλλαμβάνεται μαζί με την Amy Schumer κατά του Brett Michael Kavanaugh – επανήλθε με ένα post σχετικά με την απόφαση κατά των εκτρώσεων και έγραψε: Τhis week, 25 old white men voted to ban abortion in Alabama even in cases of incest and rape. These men in power are imposing their wills onto the bodies of women in order to uphold the patriarchy and perpetuate the industrial prison complex by preventing women of low economic opportunity the right to choose to not reproduce. The states trying to ban abortion are the states that have the highest proportions of black women living there. This is about class and race and is a direct attack on the fundamental human rights women in the US deserve and are protected by under Roe vs. Wade. Our bodies, our choice.

Δηλαδή: Αυτή την εβδομάδα, 25 μεγάλοι σε ηλικία, λευκοί άνδρες ψήφισαν την απαγόρευση των αμβλώσεων στην Αλαμπάμα, ακόμα και σε περιπτώσεις αιμομιξίας και βιασμού. Αυτοί οι άνθρωποι στην εξουσία επιβάλουν τις επιθυμίες τους στα σώματα των γυναικών προκειμένου να διατηρήσουν την πατριαρχία και να διαιωνίσουν το σύστημα βιομηχανίας – ιδιωτικών φυλακών με το να απαγορεύει στις γυναίκες χαμηλής οικονομικής τάξης το δικαίωμά τους στην επιλογή να αναπαραχθούν. Οι πολιτείες που προσπαθούν να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις είναι εκείνες με τα υψηλότερα ποσοστά μαύρων γυναικών στους μόνιμους κατοίκους τους. Η απαγόρευση είναι ταξικό και φυλετικό ζήτημα και είναι μία ευθεία επίθεση ενάντια στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που οι γυναίκες των ΗΠΑ αξίζουν. Δικά μας σώματα, δική μας επιλογή.

πηγη: madamefigaro.gr

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin