Olmeca Altos: Ο πρεσβευτής της τεκίλας

Sharing is caring!

Olmeca Altos: Ο πρεσβευτής της τεκίλας

Η Olmeca Altos αποτελεί έναν από τους πιο υψηλής ποιότητας πρεσβευτές της τεκίλας. Ένα μέρος της μοναδικότητάς της το οφείλει στην αγαύη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της.

«Los Altos» είναι το όνομα μιας περιοχής που βρίσκεται σε υψόμετρο 2104 μέτρων πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, στη δυτική πολιτεία του Jalisco στο Μεξικό. Το πλούσιο σε μέταλλα ηφαιστειογενές κόκκινο χρώμα και το μοναδικό κλίμα των υψίπεδων του Los Altos συνδυάζονται και συνεισφέρουν στην καλλιέργεια της υψηλότερης δυνατής ποιότητας μπλε αγαύης η οποία και χρησιμοποιείται στην παραγωγή της Altos.

Στην περίπτωση της συγκεκριμένης τεκίλας, επιστρατεύονται οι αποτελεσματικότερες μέθοδοι παραγωγής προκειμένου να εξασφαλιστεί η αυθεντικότητα της γεύσης. Αυτό επιτυγχάνεται με τους παραδοσιακούς φούρνους από τούβλο που ψήνουν αργά τους καρπούς της αγαύης, καθώς και με τη χρήση της παραδοσιακής -με ιστορία 500 ετών- μεθόδου Tahona: την σύνθλιψη της ψημένης αγαύης με μία ηφαιστειογενή μυλόπετρα, βάρους 2 τόνων.

Για την ιστορία, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η super premium 100% de Agave τεκίλα γεννήθηκε από μία μοναδική συνεργασία μεταξύ του master distiller της Olmeca, Jesus Hernandez και δύο διεθνώς αναγνωρισμένων Βρετανών bartenders, του Henry Besant και του Andres Masso. Τώρα, η Olmeca Altos είναι πλέον διαθέσιμη στην ελληνική αγορά από την Pernod Ricard Hellas.

Βέβαια για να μην μπερδευόμαστε, η καλή τεκίλα δεν οφείλεται μόνο στις πρώτες ύλες, αλλά και σε πολλά κρυμμένα μυστικά που τα γνωρίζουν κυρίως οι παρασκευαστές του συγκεκριμένου ποτού στη Λατινική Αμερική. Απλά θα σας υπενθυμίσω ένα λάμπρο παράδειγμα που σχετίζεται με το ουίσκι, περίπου πριν μία εκατονταετία, οι Ιάπωνες επιχείρησαν να φτιάξουν το δικό τους ουίσκι, παίρνοντας τις ίδιες πρώτες ύλες, εν τούτοις ποτέ δεν κατάφεραν να φτιάξουν κάτι κορυφαίο που να θεωρείται ανώτερο από το «scotch whisky».

Με το παραπάνω παράδειγμα θέλω να σας περάσω το μήνυμα ότι η τέχνη παίζει πρωτεύοντα ρόλο στη δημιουργία ενός Ποτού, και όποιος δεν αναγνωρίζει αυτήν την ιδιομορφία μάλλον είναι βαθιά νυχτωμένος και πιθανότατα δε γνωρίζει σε βάθος το αντικείμενο.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin