Quake III Revolution (video game)

Sharing is caring!

Quake III Revolution (video game)
  • Είδος: Action, First person shooter
  • Εκδότης: Activision
  • Προγραμματίστρια εταιρεία: id Software
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2 Δεκεμβρίου 1999
  • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Microsoft Windows, Linux, Mac OS, PlayStation 2, Xbox 360, iOS, Mac OS X, Dreamcast
  • Mode: Single player, multiplayer

Η διαμάχη μεταξύ των PC και τις κονσόλες συνεχίζεται ακάθεκτη. Τελικά, μου φαίνεται ότι κερδισμένοι βγαίνουμε εμείς, οι gamers. Πάρτε για παράδειγμα τα first person shooters.

Aπό τότε που κυκλοφόρησε το περίφημο Goldeneye στο Nintendo 64, η συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών έχει βελτιωθεί στο μέγιστο! Timesplitters, Unreal Tournament, Quake III… Tο τελευταίο δε, είναι η αποθέωση και συγκεκριμένα η έκδοσή του στο Dreamcast. Ε, δε νομίζετε ότι ήρθε ο καιρός να το δούμε και στο PS2;

Η id Software και η Bullfrog λοιπόν, ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από τη σημαία της Electronic Arts και μεταφέρουν στο μηχάνημά μας αυτή τη μοναδική εμπειρία! Όπως είναι φυσικό, όλοι σας θ’ αναρωτιέστε πώς να δείχνει άραγε το παιχνίδι στο σύστημά σας.

Μη φοβάστε… Η Bullfrog έχει κάνει υπέροχη δουλειά! Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι το παιχνίδι αναπτύσσεται από τον περασμένο Αύγουστο!

Όλοι τους συγκεντρώθηκαν σ’ έναν απώτερο στόχο: να κάνουν το Quake III περισσότερο «ταιριαστό» στο στυλ της κονσόλας, παρά σε αυτό των PC. Έπρεπε λοιπόν να επιστήσουν την προσοχή τους στο «μονό». Βλέπετε, το PS2 δεν έχει ακόμα την πολυτέλεια του on-line gaming. Και το κατάφεραν…!

Αυτό σημαίνει ότι έχουν προστεθεί περισσότερα σενάρια, ενώ έχει παραμείνει το «tier», το χαρακτηριστικό game mode του τίτλου. Εδώ, πρέπει να πετύχετε τέσσερις συνεχόμενες νίκες προτού περάσετε στο επόμενο επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν 5 έξτρα αρένες αποκλειστικότητα της κονσόλας σας από τις οποίες η μία περιλαμβάνει κάποια περιοχή από τον παλιό αλλά κλασσικό τίτλο της Bullfrog, Dungeon Keeper!

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά θα ανταμωθείτε ξανά με δύο από τους χαρακτήρες του τίτλου: τον Horny και την Mistress! Μόνο που αυτή τη φορά έχουν το ρόλο των κακών…! Επιπλέον, έχει προστεθεί ένα καινούριο game mode, το Possession. Αυτό, θυμίζει πολύ το γνωστό «capture the flag», με τη διαφορά ότι οι παίκτες δεν επιστρέφουν αμέσως τη σημαία στη βάση, αλλά την κρατάνε όσο μπορούνε περισσότερο (τουλάχιστον, μέχρι να συναντήσουν κάποιον από τους αντιπάλους τους).

Όπως είναι φυσικό, η στρατηγική αποτελεί σημείο-κλειδί στο παιχνίδι. Για καλή σας τύχη, σε κάθε επίπεδο υπάρχουν αρκετά μέρη όπου μπορείτε να καταφύγετε για να ησυχάσετε λιγάκι από την ένταση, να ξεφύγετε προς στιγμή από τους διώκτες σας ή για να σχεδιάσετε την επόμενή σας κίνηση! Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες καινοτομίες του παιχνιδιού είναι ότι μπορείτε να βελτιώσετε τα στατιστικά του παίκτη σας μέσα από το one player mode.

Αυτό, πέρα του ότι έχει αντίκτυπο στην συνολική του παρουσίαση, σας δίνει την δυνατότητα να τον προετοιμάσετε για να αντιμετωπίσει στο μέλλον τους πιο σκληρούς αντιπάλους και -φυσικά- τους τελικούς «κακούς». Συγκεκριμένα, αναβαθμίζετε την θωράκιση, την ενέργεια, την επίθεση, την δύναμη και την ταχύτητα του χαρακτήρα σας. Το καλύτερο όμως είναι ότι μπορείτε να «σώσετε» αυτά τα στοιχεία στην κάρτα μνήμης και να αναμετρηθείτε με τον χαρακτήρα που δημιούργησε κάποιος φίλος σας!

Όπως είναι αναμενόμενο, η εμπειρία που προσφέρει το παιχνίδι -και γενικότερα η σειρά των Quake- είναι ασύλληπτη! Βέβαια, μπορεί η έκδοσή του στο PS2 να μην υποστηρίζει mouse και keyboard (σαν την αντίστοιχη στο Dreamcast), αλλά το Dual Shock 2 κάνει υπέροχα τη δουλειά του! Χώρια που μπορείτε να φτιάξετε εσείς την κατανομή των πλήκτρων κατά πως σας βολεύει! Χωρίς αμφιβολία, αν ασχοληθείτε με το Quake III Revolution θα ξεχάσετε ότι παίζατε μέχρι τώρα!

Τι Timesplitters, τι Unreal Tournament… Μιλάμε για το απόλυτο first person shooter! Άλλωστε, όπως λέγαμε στο στρατό «ο παλιός είναι αλλιώς»…!

Διάβασε επίσης: Nokia C20

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin